36 Comments

  1. Saya tgk dengan wife dekat mmg auto mngis bang..keluar air mata jantan..timbol rasa marah,sedih..dn bangga…begitu la leluhur kita dulu..penuh suka duka pengkhianatan..

  2. Tengok kat wayang lg best sbnrnya.. Ramai juga yg tengok kt wayang lbh dr sekali termasuk saya.. Actually, sy rs review ni bagus sbb dr kaca mata org America, tetapi ia tetap sedikit bias sbb Sam kawin dgn org melayu, jd mesti sedikit rs hormat dan lbh simpati kpd filem melayu, sbb suami dia melayu kan.. Hehe.. Btw nice content 👌😊

  3. Bang, boleh tak buat konten cerita awal mula abg pindah ke amerika, nak tahu sedikit proses & tips dari abg, sbb sy bercadang nak ke amerika cuma xtau nak start dari mana 🙁

  4. Hahaha mesti lah banyak Melayu dari Malaysia, Singapore Dah Jadi Amerika sejak lama tinggal disana untuk perkerjaan Embassy Di Amerika, Europe. X hairan Film Malaysia di Amerika

  5. 2x tengok di pawagam, siap pakai busana lengkap lagi 😎
    Terbaik review dari Sam 👍🏻

  6. T.kasih kerana komen yg baik dan jujur.Tak dinafikan ada kekurangan pada filem ini,tp jalan cerita dan penjiwaan mengenai Tauhid dan perjuangan sangat memberi kesan terhadap penonton supaya lebih banyak filem-filem seperti ini ditayangkan kepada masyarakat selepas ini.

  7. Jai lps ni buat reaction video tentang animasi Malaysia dekat org US pulak contohnya mcm Ejen Ali yg tgh hyped skrg ni.Mesti depa terpegun punya lah tengok betapa cantiknya animasi buatan kita.Just my opinion

  8. di pawagam atau di netflix mmg berbeza…cuba tonton trailer mat kilau yg original dan yg versi netflix,tgk apa perbezaan dia….

  9. If all Americans are as compassionate as Sam we would have world peace LOL ! 😄Jai is one lucky dude Sam doesn't seem like the typical masculine American gal, she appears super feminine more ladylike than the typical South East Asian Malay Lady…this is pleasantly strange 😁

  10. Bro Jai . Apa Kata Lepas Ni Buat Konten Pakai Tanjak Di US , Dan Minta Pendapat Orang Sana . Make Them Guess Where You Come From . 😅😅

  11. Hidup Mat Kilau dan berjuanglah bersungguh-sungguh demi negara, bangsa dan agama kita yang tercinta ini dari serangan dan peperangan musuh-musuh barat termasuk juga Amerika

  12. Jaii, cuba ajak Sam tengok another local epic history movies macam Puteri Gunung Ledang and Merong Mahawangsa. Antara movie sejarah alam melayu yang patut ramai tgk.

Comments are closed.